Sunday 6 January 2013

Na Luveyalewa I Zaiyoni (The Daughters of Tziyon)


Thought: Arrogance Can And Will Cause Harm
 ...............
Serving For Yom Rishon, Tevet 24, 5773
MAI NA NEVI’IMI AKARONIMI (FROM THE NEVI’IM ACHARONIM)
Kuria o Yahuwe ni kaya, Baleta o ira na luveyalewa i Zaiyoni, era sa yaco me ra viavialevu, ni ra veilakoyaki, na uludra sa rai cake tu ga vaka i macawa, qai dauveilitoyaki wavoki na yaloka ni matadra, era na veitosoyaki vakamalua me ra qai cakava me tataqiriqri na vesa ni yavadra. 17 O Yahuwe (YHWH) e na samuta na dela ni nodra qavokavoka na luveyalewa i Zaiyoni era sa yaco me ra qaciqacia, me mavoa, o Yahuwe (YHWH) talega e na vakaluvawaletaka na nodra ka vuni. 18 E na siga oya o Yahuwe (YHWH) e na kauta laivi na nodra iyaya ni sasauni, na totoka ni nodra vesa ni yava, na lawalawa ni drauniuludra, kei na nodra taube mataniciva; 19 Na sau e daligadra, na qato kei na iubi ni ulu, 20 Na isala, na vesa sinucodo ni liga,  na wabale, na ivakamoko ni tolo, kei na iboro ni mata, 21 Na mama, kei na sau ni ucu; 22 Na isulu duirokaroka, na icurucuru kote kei na ioro. 23 Na iubi tiyara malumu kei na isulu lineni matailalai, kei na ivau ni ulu, kei na kote. 24 E na qai yaco ni isosomi ni isaluaki boi kamica, na bona, e na isosomi ni ivau vakaiukuuku, na isulutaga ka isosomi na ulutali vakamaqosa na cou; e isosomi ni kote totoka na isulutaga, ka isosomi ni matavinaka, na iqumu ni bobula, 25 O ira na nomuni tagane kaukaua era na bale e na seleiwau, kei ira na nomuni tagane qaqa e na ivalu. 26 Na nona matamata e na tagilagalaga ka qoqolou, e na qai dabe sobu e na galili e na dela ni qele.


NA IVAQA NI BULA (FOOD FOR THE SOUL)
Baleta era cata na kilaka, ka sega ni digitaka me ra rerevaki Yahuwe (YHWH). 30 Era sega ni via ciqoma na noqu ivakasala; ka cata na noqu veivakadodonutaki. 31 O koya oya era na colata ga kina na vuani nodra ivalavala o ira vakataki ira, ka vakasinaiti e na nodra lewa o ira ga vakataki ira. 32 Baleta na veitosoyaki e sega ni vakasamataki e na vakamatei ira, kei na nodra viavia vakilakila o ira na sesewa e na vakarusai ira. 33 Ia o ira era galele mai vei au era na bula tudei, era na sega ni vakaleqai e na ririkotaki ni vakacalaka (e na nodra bula)


LOMANI YAHUWE NA NOMU KALOU (LOVE YHWH YOUR MIGHTY ONE
E na vukuna na iliuliu. Laga kei na ivakatagi wa ni qiriqiri. E na ivakatagi rogo bi (sh’minit). E dua na same i Dawide. 2(1) I Yahuwe (YHWH), kakua ni vunauci au e na dela ni nomuni cudru; kakua ni kuitataki au e na dela ni nomuni leva katakata. 3(2) Ni yalovinaka vei au, i Yahuwe (YHWH) baleta au sa gogo tiko yani; vakabulai au, i Yahuwe (YHWH), baleta na suiqu era sa sautaninini tiko. 4(3) Au sa domobula sara tu ga vakaoti; ia o kemuni i Yahuwe (YHWH) e na vakaevei beka na kena dede? 5(4) Lesu mai, i Yahuwe (YHWH), mai vueti au! Vakabulai i au e na vuku ni nomuni yalololoma. 6(5) Baleta e na mate, e sega ni dua e na nanumi kemuni; mai She'ola o cei tale e na vakacaucautaki kemuni? 7(6) Au sa wakewake e na noqu vutugu: e na bogi taucoko au vakasuasua na noqu loga e na wainimata, meu luvuca na noqu loga me yacova ni sa wedru. 8(7) Na noqu rai sa vakabutobutotaki e na ilevu ni cudrucudru; ka sa gogo sobu tikoga baleti ira na kequ meca.
9(8) ¶ Lako tani mai vei au, o kemuni kece oni dau cakacakataka na ivalavala ca! Baleta o Yahuwe (YHWH) sa rogoca na domo ni noqu tagitagi. 10(9) O Yahuwe (YHWH) sa rogoca na noqu vakatakekere; o Yahuwe (YHWH) e na ciqoma na noqu masu. 11(10) O ira kece na kequ meca era na veilecayaki, ka vakadomobulataki vakaoti; era na vukici lesu, era na vakamaduataki vakasauri.


Read The Tanakh in a Year (Wilika Na iVola Tabu E Na Dua na Yabaki).
Siga (Day)/Blog
Tikinisiga (Date)
Blog No. 112 in 5773 (Total 1831)
January 6, 2013
Reading
Hebrew Date
M #10: Tevet 24, 5773
Click The Bible Text To Read It In Gateway In Another Language Or Version


YHWH bless you and keep you; 25 YHWH make his face shine upon you and give you life; 26 YHWH lift up his countenance upon you and give you peace. B’midbar 6:24-26 May the Name of Yahweh, Mighty One of Avraham, Yitz'chak and Ya'akov be freely published in the world today, so people can know him and find blessings.