Sunday 24 June 2012

Mate O Avimeleki. (Avmelekh Dies)


Thought: Eventually The Payback For Wrong Doing Will Come, If Not Earlier, Later.
................. 
Serving For Yom Rishon, Tammuz 4, 5772
MAI NA NEVI’IMI RISHONIMI (FROM THE NEVI’IM RESHONIM)
Oti qai lako i Tevetesi o Avimeleki, qai lai keba kina ka kabai Tevetesi, qai taura. 51 Ia e tara toka e dua na valecere ni veitaqomaki e na loma ni korolevu; e keya era a qai dro kece kina, o ira na tagane kei na yalewa kei ira na iliuliu ni korolevu, era qai lai sogoti ira tu  kina, era qai kaba cake sara i na delavuvu ni valecere.  52 O Avimeleki a toso sara i na (yasa ni) valecere me lai vala kina, qai toro voleka sara i na kena katubalevu me vakama e na bukawaqa.  53 Ia e dua na yalewa a qai kolo sobu e dua na tikini ni vatu ni iqaqinisila i na ulu i Avimeleki, qai mani voroka na nona qavokavoka. 54 A mani kaciva vakusakusa e dua vei ira na nona cauravou e dau icolacola ni yaragi, qai kaya vua o koya, Ucuna mai na nomu seleiwau mo vakamatei au, me ra kakua kina ni qai kaya mai muri na tamata, A vakamatei koya e dua na yalewa. A mani sua basikati koya na nona cauravou, qai mani mate kina. 55 Ni ra raica ga o ira na Yisira'yili ni sa mate o Avimeleki, era sa dui lesu sara ga i na nodra dui itikotiko. 56 Qori a sauma lesu kina na Kalou (Mighty One) na ivalavala kaukaua a vakayacora vei tamana o Avimeleki ni a vakamatea e vitusagavulu na tacina; 57 Na nodra ivalavala ca kece na tagane ni She'keheme a qai sauma lesu i na dui uludra na Kalou (Mighty One); qai tauca kina vei ira na vatovato i Yotame na luve i Yeruba'ala.


NA IVAQA NI BULA (FOOD FOR THE SOUL)
Na mata ni tamata yalomatua e vakanamata tiko i na vuku; ia na matana e dua na lialia, e tiko mai na butoni  vuravura. 25 ¶ E dua na luvetagane lialia e vakararawataki tamana ka velavela vei koya e a vakasucumi koya.


LOMANI YAHUWE NA NOMU KALOU (LOVE YHWH YOUR MIGHTY ONE)
E dua na vucu ni veivakatavulici i Dawide e na gauna a tiko e na loma ni qara. E dua na masu. 2(1) Au a tagi vei Yahuwe (YHWH) e na domoqu; e na domoqu au cabora na noqu  vakamamasu vei Yahuwe (YHWH). 3(2) Au sovaraka na noqu kudru e matana; au vakatakila vua na noqu veileqa. 4(3) Ni sa luvuci na yaloqu e lomaqu, oni qai kila na noqu i lakolako. E na gaunisala, meu a muria era sa birika vuni tu kina na vere me baleti au.
5(4) ¶ Au rai vaka i na ligaqu imatau, e sega ni tu kina e dua me vakasalataki au; e sega na noqu tataqomaki; e sega ni dua na tamata me kauwaitaki au. 6(5) Au tagi vei kemuni i Yahuwe (YHWH); au kaya, O kemuni na noqu inuinui, ka noqu ivotavota e na nodra vanua na  kabula. 7(6) Rogoca na noqu tagi; baleta au sa vakalolovirataki vakaca; vueti au mai vei ira era vakaucacataki au, baleta era kaukaua cake vakalevu mai vei au. 8(7) Kauta tani mai na noqu bula (soul) mai na valeniveivesu, meu rawa ni  vakavinavinakataka na yacamuni; o ira na nomu yalododonu era na waraki au me yacova ni oni sa vakaicovitaki au.



Read The Tanakh in a Year (Wilika Na iVola Tabu E Na Dua na Yabaki).
Siga (Day)/Blog
Tikinisiga (Date)
Blog No. 175 o/o 1635
June 24, 2012
Reading
Hebrew Date
Tammuz 4, 5772
Click The Bible Text To Read It In Gateway In Another Language Or Version
           

YHWH bless you and keep you; 25 YHWH make his face shine upon you and give you life; 26 YHWH lift up his countenance upon you and give you peace. B’midbar 6:24-26 May the Name of Yahweh, Mighty One of Avraham, Yitz'chak and Ya'akov be freely published in the world today, so people can know him and find blessings.