Wednesday 24 March 2010

Na iWali ni Duidui (Resolving Differences)

Thought: Resolve Differences with Yahweh, By Scriptural Obedience

..................................

Serving for the 24th March, 2010

Ni rogoca, o Finiasi na luve i Eliesa na bete kei ira na iliuiliu ni isoqosoqo, kei ira na turaganivalu ni matasotia ni Isireli era tiko vata kei koya, na veika era kaya na Ruvenaiti, na Qeidaiti kei na veimama na mataqali nei Manase, era a qai marautaka. 31 Kaya o Finiase na luve i Eliesa na bete vei ira na Ruvenaiti, vei ira na Qeidaiti kei na veimama na mataqali i Manase; E na siga oqo eda kila kina ni tiko e na keda maliwa o Jiova (Yahweh) baleta oni a sega ni vakayacora, moni veisaqasaqa kei Jiova (Yahweh); qo oni sa vueti ira na luve i Isireli, me kakua ni tarai ira na waromisa ni liga i Jiova (Yahweh) kevaka me a saqati ira o koya. 32 O Finiasi na luve i Eliesa na bete, kei ira na iliuliu era tiko vata kei koya era qai lesu mai vei ira Ruvenaiti kel ira na Qeidaiti kei ira na Manasaiti mai na vanua o Qiliade, i na vanua o Kenani, vei ira na luve i Isireli, ka kauta tiko mai vata kei ira e dua na isau ni taro. 33 Na isau ni taro a vakamarautaki ira na luve i Isireli; era qai vakamuduo vua na Kalou (Elohim) o ira na luve i Isireli, era qai lewa me ra kakua ni lako cake me ra lai valuta ka vakarusa na vanua era tiko kina na Ruvenaiti, na Qeidaiti kei ira na Manaseiti.34 O ira na Ruvenaiti,na Qeidaiti kei ira na Manaseiti era a qai vakayacana na icabocabo ni soro era a tara, Na iCabocabo ni iSoro ni iVakadinadina, baleta ni ivakadinadina e na keda maliwa ni o Jiova (Yahweh) duadua ga e Kalou (Elohim).

Josua 22:30-34

E toro yani Vua o Pita, qai taro, “Noqu Turaga (Master) ke cakacala tiko vei au o taciqu, me vakavica beka na noqu vosoti koya tiko? Vakavitu? 22 Sauma Vua o Jisu (Yahshua), Au a sega ni kaya vei kemudou me vakavitu ga, ia me vakavitusagavulutaki na vitu.

Maciu 18:21-22

Read The Bible in a Year (Wilika Na iVola Tabu E Na Dua na Yabaki).

Siga (Day)

Tikinisiga (Date)

Mataka (Morning)

Yakavi (Evening)

83

March 24

Josua 11-13

Luke 4

May the Names of Yahweh Elohim of Avraham, Yitzach and Ya'akov be freely published in the world today, so that people will learn that there is only one Elohim called Yahweh (YHWH).