Monday 5 September 2011

Na Same Ni Tu Leqaleqa (Psalm of Distress)


Thought: When in Distress Look To Yahweh Our Protector
 .....................
Serving For Yom Shaynee, Elul 6, 5771
Vei Kemuni au laveta cake na mataqu, vei kemuni o kemuni oni vakaitikotiko mai lomalagi. 2 Raica, me vaka ni rai na mata ni dauniveiqaravi vua na nona turaga (master), kei na mata ni vada vua na nona marama (mistress); na mataqu talega o au e rai vei Yahuwe (YHWH) na noda Kalou (Mighty One), me yacova sara ni sa qai yalololoma vei au. 3 Ni yalololoma vei keimami, i Yahuwe (YHWH). Ni yalololoma vei keimami; baleta keimami sa rogoca e levu na vosa ni veibeci. 4 Na yalo i keimami sa vakasinaiti e na nodra veivakasewasewani o ira era dau veivakalialiai, ka vakasinaiti e na nodra veibeci o ira era dau dokadoka.


Na Kalou (Mighty One) e noda itataqomaki ka noda kaukaua; na dauniveivuke e dau tu voleka e na veigauna ni leqaleqa. 2 Oni dau tu vata kei keimami e veigauna kece; qori keimami na sega ni taqaya kina, ke uneune na vuravura ka sasakurekure na veiulunivanua me yaco i na uto ni wasaliwa; 3 Ke mani vavadugudugu na wai ka seuseua, ke mani yavala na ulunivanua e na kena kaukaua. 4 E tiko e dua na uciwai, na kena soniwai e vakamarautaka na korolevu ni noda Kalou (Mighty One), na tikina  tabu e na itikotiko nei koya e Cecere taudua (YHWH Yl’yon). 5 Na Kalou (Mighty One) e tiko e na kedra maliwa; o koya e na sega vakadua ni yavalati; Na Kalou (Mighty One) e na vukei koya e na mataka lailai sara.
6 ¶ Era leva na tawalotu, na veimatanitu era domobula; o koya, ni laveta cake na rorogo ni domona, na vuravura e uneune. 7 O Yahuwe ni lewevuqa (YHWH Tzva’ot) sa tiko kei keda; na Kalou (Mighty One) i Ya’akove e noda ivunivuni. 8 Lako mai, raica na cakacaka ni Kalou (Mighty One), baleta e cakava tiko na ka veivakurabuitaki e vuravura. 9 Me yacova na ivakataotioti kei vuravura; o koya e na cakava na veivaluvaluti me tini, o koya e na musuka na dakaititi ka musulaka na moto, o koya e na vakama na qiqi ni ivalu e na bukawaqa. 10 Veivutuni, kila ni o au o Yahuwe (YHWH); au vakalevulevui vei ira na tawalotu ka vakalevulevui e vuravura.11 O Yahuwe ni lewevuqa (YHWH Tzva'ot) sa tiko kei keda; na Kalou (Mighty One) nei Ya’akove e noda idrodro.


Read The Tanakh in a Year (Wilika Na iVola Tabu E Na Dua na Yabaki).
Siga (Day)/Blog
Tikinisiga (Date)
247/Blog No. 1387
September 5, 2011.
Reading
Hebrew Date
Elul 6, 5771
Click The Bible Text To Read It In Gateway In Another Language Or Version


May the Name of Yahweh, Mighty One of Avraham, Yitz'chak and Ya'akov be freely published in the world today, so people can know him and find blessings.