Monday 19 August 2013

Na Pi'lishitimi Mai Kafato (The P'lishtim From Kaftor)

Thought: The P'lishtim In Coastal Cities Will Be Destroyed
.................... 
Serving For Yom Sheini, [Sixth Month] Elul 13, 5773
 MAI NA NEVI’IMI AKARONIMI (FROM THE NEVI’IM ACHRONIM)
Na vosa oqo i Yahuwe (YHWH) a lako mai vei Yiremeyahu na parofita, me baleta ira na Pi'lisitimi, ni se bera ni kabai 'Aza o Fero: 2 Oqo na ka e kaya o Yahuwe (YHWH);   Na wai sa tubu tiko mai na vualiku; e na qai yaco me dua na soniwai dobui,  me luvuca na vanua, kei na veika kece era tu kina; na korolevu kei ira era vakaitikotiko kina. O ira na tamata era sa kaikaila tiko mai e na domobula, na tamata kecekece era sa tagitagi tiko, 3 E na vavadugudugu ni yavadra na nodra ose, kei na karakaraivesa ni yava ni nodra qiqinivala. O ira na tama era sega ni vuki lesu rawa vei ira na luvedra; baleta sa wadamele tu na ligadra, 4 Baleta sa yaco mai na siga me ra sa vakarusai kina vakadua o ira na  Pi'lisitimi, baleta na nodra a muduki ira laivi mai Zoa kei Zaidoni o ira kece era iotioti me ra to vata; baleta o Yahuwe (YHWH) sa vakarusai ira tiko na Pi'lisitimi, o ira na vo vo mai na yanuyanu o Kafato. 5 O 'Azaa sa koti pori [ia] o Ashekaloni sa vagalui. O kemuni oni se vo tiko e na loma ni nodra bucabuca, e na vakacava soti na dede ni nomuni vakamavoataki kemuni tiko vakataki? 6 Isa, na seleiwau i Yahuwe (YHWH), e na vakacava beka na kena dede, o na qai rawa ni vagagalu kina? Biuti iko lesu tale i na nomu itutu (scabbard)! Toka vakadua! 7 E na rawa vakacava na toka vakadua? O Yahuwe (YHWH) sa solia oti na kena  lewa me saqati o Ashekaloni, kei [na vei koro lelevu ni] baravi; o koya e sa lesia na veika me cakava mai keya.

NA IVAQA NI BULA (FOOD FOR THE SOUL)
O koya e vaqara na yalododonu, kei na yaloloma e na kunea na bula, na vutuniyau kei na dokai. 22 ¶ Na tamata vuku e rawa ni kabaa na nodra korolevu na qaqa, qai vakacacana na kena kaukaua, e toka kina na nodra inuinui.

LOMANI YAHUWE NA NOMU KALOU (LOVE YHWH YOUR MIGHTY ONE
Lako mai, kemuni na lalai, vakatudaliga mai vei au, au na vakatavulici kemuni, na nona rerevaki o Yahuwe (YHWH). 13(12) O cei vei kemuni e taleitaka na bula? O cei e vinakata na bula balavu me raica na veika vivinaka? 14(13) [Kevaka o iko o dua], ia taqomaka na yamemu mai na [ivalavala] ca, kei na tebenigusumu mai na veitalanoa e veivakacalai.
15(14) Vakanadakuya na [ivalavala] ca ka dau caka vinaka; vaqara na sautu (peace) qai guta mo rawata. 16(15) Na yalokanimata i Yahuwe (YHWH) e dau wanonovi ira tu na yalododonu, na daligana e dau dola tu [me rogoca] na nodra tagi. 17(16) Na mata i Yahuwe (YHWH) e saqati ira era [dau valavala] ca, me muduka laivi na nodra nanumi mai vuravura. 18(17) Ni ra tagi yani [na yalododonu], e na rogoca o Yahuwe (YHWH), qai vueti ira mai na nodra veileqaleqa taucoko. 19(18) O Yahuwe (YHWH) e tu volekati ira sa ramusu tu na vuniyalodra; o koya e na vakabulai ira e lauqaqi (crushed) tu na vuniyalodra. 20(19) Na tamata yalododonu e na sotava e levu na [ivalavala] ca; ia o Yahuwe (YHWH) e na vueti koya mai vei ira kecekece. 21(20) E maroroya tu na suidra kece sara; e sega vakadua ni dua vei ira e  na ramusu. 22(21) Na [ivalavala] ca e na vakamatei ira na tamata ivalavala tawakilikili, kei ira era dau cati ira na yalododonu, era na vakarusai. 23(22) O Yahuwe (YHWH) sa voli i ira lesu na nona dauniveiqaravi; e sega vakadua ni dua e [kunea qai] taura na nona taqomaki mai vua, e na vakarusai.

Read The Tanakh in a Year (Wilika Na iVola Tabu E Na Dua na Yabaki).
Siga (Day)/Blog
Tikinisiga (Date)
Blog No.331 in 5773 (Total 2058)
August 18, 2013
Reading
Hebrew Date
M #6: Elul 13, 5773
Click The Bible Text To Read It In Gateway In Another Language Or Version

May the Name of Yahweh, Mighty One of Avraham, Yitz'chak and Ya'akov be freely published in the world today, so people can know him and find blessings.