Thursday 8 September 2011

Tara tale na Vale I Yahuwe (The Temple of YHWH is Rebuilt)


Thought: YHWH Is Mercifully Longsuffering; YHWH Cares
 ...................
Serving For Yom Khah Mee-shee, Elul 9, 5771
Ia, e na imatai ni yabaki nei Koreshi na tui Perisia, a yaco kina na vosa i Yahuwe (YHWH) a mai vakasavuya vei keda o Yiremeyahu na parofita, e a yavalata kina na yalo i Koreshi na tui Perisia, o Yahuwe (YHWH), a qai kacivaki kina e dua na lewa e loma ni veiyasana kece e loma ni nona matanitu, ka biuta talega me volai vakaivola ni kaya, 2 Qo na veika e kaya o Koreshi na tui Perisia, O Yahuwe (YHWH) na Kalou (Mighty One) ni lomalagi, sa solia vei au na veimatanitu kecekece  e vuravura; ka sa vakarota vei au meu lai tara vua e dua na vale mai Yerushalayimi, oya e dua na korolevu mai Ya'huda. 3 O cei ga e tiko, e na kemuni maliwa e nona tamata, na nona Kalou (Mighty One) me tiko vata kei koya; laivi koya me lako cake i Yerushalayimi, e tiko mai Ya'huda, me lai tara kina na vale vei Yahuwe (YHWH) na Kalou (Mighty One) i Isira'yili; o Koya sara ga oqori na Kalou (Mighty One) e tiko mai Yerushalayimi. 4 O koya e se vo tiko e na veiyasana era sa lai tu yasa tu kina, laivi ira na tamata e na veivanua oya me ra vukei koya mai e na siliva kei na koula kei na iyau, kei na manumanu, me ikuri ni  ka ni loloma soliwale mai, e na vukuni vale ni Kalou (Mighty One) mai Yerushalayimi.


AU a marau ni tukuni vei au, Laiva meda lako i na vale nei Yahuwe (YHWH). 2 Na yavaqu sa na tucake e loma ni nomu matamata, i Yerushalayimi. 3 O Yerushalayimi e a tara me vaka e dua na korolevu e viribaiti e na bailalaga, 4 Era dau lako cake kina na veimataqali i Yahuwe (YHWH), me ivakadinadina vei Isire’yili, me ra lai soli vakavinavinaka i na yaca i Yahuwe (YHWH). 5 Baleta e keya e tu kina na idabedabe vakatui ni lewa dodonu kei na idabedabe vakatui ni vale i Dawide.
6 ¶ Kidavaki Yerushalayimi e na sautu; era na vakaiyautaki o ira era lomani iko. 7 Na sautu e na tiko e loma ni nomu bai kei na iyau e na loma ni nomu veivale vakatui. 8 E vukudra na taciqu kei na noqu icaba au na kaya oqo, Na vakacegu me tiko e lomamu. 9 E na vuku ni vale i Yahuwe (YHWH) na noda Kalou (Mighty One) au na vakasaqara ga na nomuni vinaka.


Read The Tanakh in a Year (Wilika Na iVola Tabu E Na Dua na Yabaki).
Siga (Day)/Blog
Tikinisiga (Date)
250/Blog No. 1389
September 8, 2011.
Reading
Hebrew Date
Elul 9, 5771
Click The Bible Text To Read It In Gateway In Another Language Or Version


May the Name of Yahweh, Mighty One of Avraham, Yitz'chak and Ya'akov be freely published in the world today, so people can know him and find blessings.