Wednesday 8 June 2011

O ‘Aka’ava kei Yo’hoshafata (Ach’av and Y’hosafat)

Thought: Do Not Desire What Does Not Belong To You
................ 
Serving For Yom Revee-ee, Sivan 6, 5771
A qai yaco ni sa vutuniyau ka  dokai o Yo'hoshafata; ni a qai vakaduria e dua na veidinadinati vata kei 'Aka'ava. 2 Ni oti e rua na yabaki a qai lako sobu me lai sikovi 'Aka'ava mai Shomorono o koya. E a vakamatea o 'Aka'ava e levu na sipi kei na bulumakau me kena, ka kedra talega na lewe ni mataivalu era lako tiko mai vata kei koya, oti qai cikevi  koya me lako cake i Ramoto-Qili'ade. 3 Taroga o 'Aka'ava na tui Isira'yili vei Yo'hoshafata na tui Ya'huda, o na lako beka vata kei au i Ramoto-Qili'ade? Sauma vua o koya, Au na lako cake kevaka o lako;  o ira na noqu tamata era nomu tamata; kei ira na noqu ose era nomu ose; keimami na lako vata kei iko i na ivalu.
4 ¶ Kaya tale o Yo'hoshafata vua na tui Isira'yili, Vakataroga, au kerea, se cava na vosa i Yahuwe (YHWH) e na siga nikua? 5 Qori a qai vakasoqoni ira vata kina na parofita o tui Isira'yili, era le vanadrau na tamata, qai taroga vei ira, Vakacava, me keimami lako beka i Ramoto-Qili'ade me keimami lai valu, se sega? Era kaya vua, Lako cake; na kalou (elohim) e na soli i ira na kemu meca i ligamuni. 6 Kaya o Yo'hoshafata, E sega beka ni tiko eke e dua tale na parofita i Yahuwe (YHWH), me daru vakatataro vua?.


Vakarokorokotaki rau o tamamu kei tinamu; me rawa ni dede kina na nomu veisiga e na vanua sa solia oqo vei iko o Yahuwe (YHWH) na nomu Kalou (Mighty One). 13 O iko mo kakua ni laba. 14 O iko mo kakua ni veidauci. 15 O iko mo kakua ni butako. 16 O iko mo kakua ni beitaka lasu na wekamu vakaitikotiko.17 O iko mo kakua ni kocova na nona vale na wekamu vakaitikotiko; mo kakua ni kocova na watinayalewa na  na wekamu vakaitikotiko, se na nona dauniveiqaravi tagane, se na nona  vada, se nona bulumakau, se nona asa, se dua ga na ka e nona na wekamu vakaitikotiko.

Lako Yani (Sh'mot) 20:12-17 
http://www.biblegateway.com/passage/?search=Exodus%2020:12-17;&version=50;

Note: Today is the first day of Shavu’ot or Feast of Weeks: Fiji will celebrate the week on the second day which is on the 9th June, 2011.

Read The Scriptures (Tanakh) in a Year
Siga (Day)/Blog
Tikinisiga (Date)
159/Blog No. 1299
June 8, 2011.
Reading
Hebrew Date
Sivan 6,  5771.
Click The Bible Text To Read It In Gateway In Another Language Or Version

 May the Name of Yahweh, Mighty One of Avraham, Yitz'chak and Ya'akov be freely published in the world today, so people can know him and find blessings.