Sunday 3 June 2012

Ni Sa Qase O Ye’hoshua (When Y’hoshua Became Old)


Thought: Follow YHWH And Be Blessed, Or Go Astray From YHWH And Be Cursed
 ..................
Serving For Yom Rishon Sivan 13, 5772.
MAI NA NEVI’IMI RISHONIMI (FROM THE NEVI’IM RESHONIM)
A qai yaco ni sa oti e dua na gauna balavu na nona solia tiko o Yahuwe (YHWH) na vakacegu vei ira na Yisira'yili, mai vei ira na kedra meca era tu vakavolivoliti ira, ni a tubu qase o Ye'hoshua, ka sa bibi sara na yabaki ni nona bula. 2 O Ye'hoshua a qai kacivi ira vata na Yisira'yili, o ira na nodra matua, o ira na nodra iliuliu, o ira na nodra daunilewa kei ira na nodra vunivola, qai kaya vei ira, Au sa qase mai ka sa bibi na yabaki ni noqu bula; 3 Oni sa raica oti na veika kece a cakava o Yahuwe (YHWH) na nomuni Kalou (Mighty One) vei ira kece na matanitu  oqo, e na vukumuni; ni a vakarusai ira e matamuni, ka ni o Yahuwe (YHWH) ga e a vala tiko e na vukumuni. 4 Raica, au sebera ni veivotayaka tiko vei kemuni na nodra vanua na veimatanitu era se vo tiko qo, ia qori  e nodra ivotavota vakaitaukei o ira na nomuni veiyavusa; ia au sa vota oti vei kemuni na veivanua me tekivu mai na Yaradani, bau kina na veimatanitu kece au a vakarusa, me yaco sara i na  Wasa Levu vaka i na vuaira. 5 O Yahuwe (YHWH) na nomuni Kalou (Mighty One), e na vakadrukai ira e matamuni, oni na qai taukena na nodra vanua me vaka sa yalataka oti vei kemuni o Yahuwe (YHWH) na nomuni Kalou (Mighty One). 6 Ia moni tu kaukaua tu ga ka bula muria na veika kece e volai tu e na ivola ni lawa nei Moshe, na italai ni Kalou (Mighty One); ka moni kakua vakadua ni vuki tani mai kina, i na imatau se i na imawi;  7 O kemuni moni kakua ni veimaliwai  vata kei ira na veimatanitu era se vo tiko e na kemuni maliwa; moni kakua talega ni cavuta na yaca ni nodra veikalou (elohim), se bubului e na yacadra, se qaravi ira, se sokalou vei ira: 8 Ia moni kabiti Yahuwe (YHWH) tiko ga na nomuni Kalou (Mighty One), me vaka oni cakava tiko me yacova mai na siga oqo. 9 Baleta o Yahuwe (YHWH) na nomuni Kalou (Mighty One) sa vakarusa mai matamuni eso na matanitu lelevu ka kaukaua; ia e sega ni bau dua na tamata e rawa ni tu me saqati kemuni me yacova mai na siga nikua. 10 E  dua ga na tamata mai na kemuni maliwa e cemuria e udolu; baleta o  Yahuwe (YHWH) ga na nomuni Kalou (Mighty One) e tiko vata kei kemuni , o koya sara ga a vala tiko e  na vukumuni, me vaka a yalataka vei kemuni o koya. 11 ¶ Moni qarauni kemuni sara vakavinaka, moni rerevaki i Yahuwe (YHWH) na nomuni Kalou (Mighty One). 12 Baleta kevaka moni saumaki moni sa duavata kei ira era vo vo ni veimatanitu oqo era se tiko e na kemuni maliwa, moni vakavakawati kei ira ka veimaliwai kei ira, ka vaka kina o ira vata kemuni; 13 Ia moni kila vinaka sara tiko ni o Yahuwe (YHWH) na nomuni Kalou (Mighty One) sa na sega tale ni vakaruasai ira na veimatanitu oqo mai matamuni; era sa na itatacaqe ka tudai vei kemuni, na moto e  saremuni, ka batinisiwa e matamuni, me yacova sara ni oni sa vaqeavutaki mai na vanua vinaka oqo, e a solia vei kemuni o Yahuwe (YHWH) na nomuni Kalou (Mighty One).
14 Ia o au, au sa na lako qo e na sala ni  kai vuravura kece, ía o kemuni oni na kila vinaka tiko e vuniyalomuni taucoko kei na nomuni bula (soul) taucoko, ni sega sara ga ni dua na ka vinaka a yalataka  vei kemuni o Yahuwe (YHWH) na nomuni Kalou (Mighty One) me baleti kemuni, me a sega ni yaco; 15 O koya oya, me vaka ga ni yaco  tiko vei kemuni na veika vivinaka e a yalataka vei kemuni o Yahuwe (YHWH) na nomuni Kalou (Mighty One), e na  yaco talega vakakina vei kemuni na vatovato, me yacova ni sa vaqeyavutaki kemuni laivi mai na vanua vinaka sa solia tu oqo vei kemuni o Yahuwe (YHWH) na nomuni Kalou (Mighty One); 16 Kevaka oni vorata na veiyalayalati i Yahuwe (YHWH) na nomuni Kalou (Mighty One), kei na ivakaro sa vakarota oti vei kemuni o koya, e na nomuni lai qaravi ira na kalou tani, ka sokalou vei ira; qori e na vakavurea na kena tubu saqati kemuni na leva waromisa i Yahuwe (YHWH) me sauti kemuni; qori oni na qai rusa sara kina vakatotolo mai na vanua vinaka e sa solia tu oqo vei kemuni o koya.


NA IVAQA NI BULA (FOOD FOR THE SOUL)
Na rogorogo ca e na liu ni se bera  na rusa, kei na dokadoka ni se bera na  leqa e sega ni namaki.


LOMANI YAHUWE NA NOMU KALOU (LOVE YHWH YOUR MIGHTY ONE)
E dua na sere ni cabecabe, Au laveta cake na mataqu i na ulunivanua e tiko mai kina na veivuke. 2 Na noqu veivuke e taka maivei  Yahuwe (YHWH), o koya e a buli i lomalagi kei vuravura. 3 O koya e na sega vakatara na yavumu me yavalati; o koya e maroroi iko tiko e na sega ni sosovu. 4 Raica, o koya e maroroi i Yisira'yili tiko e na sega ni sosovu se moce. 5 O Yahuwe (YHWH) na nomu dau ni veimaroroi; O Yahuwe (YHWH) e na taqomaki iko e na ligana imatau. 6 Na matanisiga e na sega ni samuti iko e na lomaloma ni siga, se na vula e na bogi. 7 O Yahuwe (YHWH) e na taqomaki iko mai na ca kece sara; e na taqomaka na nomu bula (soul). 8 O Yahuwe (YHWH) e na taqomaka na   nomu lako i tuba se na nomu curu mai i loma, mai na gauna oqo lako yani, me sega vakadua ni mudu.



Read The Tanakh in a Year (Wilika Na iVola Tabu E Na Dua na Yabaki).
Siga (Day)/Blog
Tikinisiga (Date)
Blog No. 155 o/o 1614
June 3, 2012
Reading
Hebrew Date
Sivan 13, 5772
Click The Bible Text To Read It In Gateway In Another Language Or Version


YHWH bless you and keep you; 25 YHWH make his face shine upon you and give you life; 26 YHWH lift up his countenance upon you and give you peace. B’midbar 6:24-26 May the Name of Yahweh, Mighty One of Avraham, Yitz'chak and Ya'akov be freely published in the world today, so people can know him and find blessings.