Saturday 15 March 2008

Na Vuani Yalo: Na Dauvosota. (The Fruit of the Spirit: Longsuffering)

Serving for the 15th March, 2008

Tiko vakamalua e na mata ni TURAGA (Yahweh), vosota na nomu waraki koya tiko, kakua ni lomacataki ira na tani, ke toso vinaka na nodra bula, ni ra vakayacora na nodra inakinaki tawakilikili. 08 Tarova na nomu leva, vuki laivi mai na nomu curdru, kua sara ni lomaca, oqori na vu ni ivalavala ca. 09 Baleta o ira na tamata ivalavala ca kece, era na muduki laivi, ia o ira era vakanuinui vua na TURAGA (Yahweh) era na taukena na vanua.
- Same 37:7-9

Au da vosota vakadede, niu waraka tiko na TURAGA (Yahweh); e qai rogoca na noqu tagi, 02 E laveti au cake mai na qara dravidravia, mai na veidabibi kei na veivanua soso lolobo talega, sa qai vakatura na yavaqu e na dela ni Uluvatu, ka solia vei au e dua na vanua kaukaua meu tu kina, 03 E vakacuruma i gusuqu e dua na sere vou o koya, na sere ni vakavinavinaka vua na noda Kalou (Elohim), E levu era na raia era qai rere, era na qai biuta na nodra inuinui Vua na TURAGA (Yahweh)
- Same 40:1-3


Na tamata dauvosota vakadede, e ka levu vua na yalomatua, ia o koya e dau yalototolo, e vakaraitaka na ivalavala lialia.
- Vakaibalebale 14:29,


Na loloma e dau vosovosota vakadede ka dau yaloyalovinaka, na loloma e sega ni dauvuvu, na loloma e sega ni dauvakarairai, ka sega ni dauveivakalevulevui;
- 1 Korinica 13:4.


Kemuni na noqu mataveitacini, moni dauvosota tiko me yacova ni lako mai ni Turaga (Master), me vaka ni waraka tiko na dauteitei, ni vuata talei ni nona qele, qai vosota tiko vakadede, me ciqoma na imatai kei na iotioti ni uca. 08 O kemuni talega moni dauvosota, vakadeitaka na vuniyalomuni, baleta na tadu mai ni Turaga (Master) sa roro mai.
- Jemesa 5:7-8.


Also Read If Possible (Wilika Talega Ke Rawa)
Vakaibalebale 15:18, 16:32, 19:11,25:15, Dauvunau 7:8;

Roma 12:9-12