Wednesday 6 June 2012

Mate O Ye’hoshua (Y’hoshua Passed On)


Thought: Do Not Turn Away From YHWH, Because It Would Be Disastrous For You
............. 
Serving For Yom R’vi’i Sivan 16, 5772.
MAI NA NEVI’IMI RISHONIMI (FROM THE NEVI’IM RESHONIM)
Kaya o Ye'hoshua vei ira na tamata, Qaqarauni vinaka ga, de qai yaco ni oni sega ni rawa ni qaravi Yahuwe (YHWH) rawa vakayalodina; baleta o koya na Kalou (Mighty One) yalosavasava (qodesh); ka Kalou (Mighty One) daugugumatua; e koya e na rawa ni sega ni vosota na nomuni i talatalaidredre kei na nomuni ivalavala ca. 20 Kevaka moni vakanadakui Yahuwe (YHWH), moni qai qaravi ira na veikalou tani ni veivanua, o Yahuwe (YHWH) e na saumaki me vakacacani kemuni, ka  vakarusai kemuni, ni oti na nona dau caka vinaka vei kemuni. 21 Era kaya vei Ye'hoshua o ira na tamata, Sega, keimami na sega ni qarava e dua tale, keimami na qaravi Yahuwe (YHWH) duadua ga, na Kalou (Mighty One). 22 Kaya o Ye'hoshua vei ira na tamata, Oni sa na nomuni ivakadinadina ga o kemuni vakataki kemuni, ni oni sa digitaki Yahuwe (YHWH), moni qaravi koya. Era kaya sara, Keimami sa na ivakadinadina. 23 Oti qai kaya tale o Y'hoshua vei ira, O koya oqo moni biuti ira laivi kina na kalou (elohim) tani mai na kemuni maliwa, ka vagolea na vuniyalomuni vei Yahuwe (YHWH) na Kalou (Mighty One) i Yisira'yili. 24 Era kaya sara na tamata vei Ye'hoshua, O Yahuwe (YHWH) na noda Kalou (Mighty One), keimami na qarava, na domona keimami na rogoca. 25 A mani vakaduria o Ye'hoshua e dua na veiyalayalati vata kei ira na tamata e na siga oya, qai vakatavulica vei ira na ivakaro kei na ilesilesi, mai She'kehema.  26 O Ye'hoshua a vola na vosa oqo e na ivola ni Toraa ni Kalou (Mighty One) qai taura e dua na uluvatu levu, qai vakaduria cake e ruku ni dua na vunioki  e tubu tu e na yasa ni valetabu i Yahuwe (YHWH). 27 Kaya o Ye'hoshua vei ira kece na tamata, Raica, na uluvatu oqo e ivakadinadina saqati keda; baleta oni sa rogoca na vosa kece i Yahuwe (YHWH) e a cavuta vei keda; qori e na ivakadinadina saqati keda kina, de oni qai cakitaka vakalawaki ca na nomuni Kalou (Mighty One). 28 Ni oti na nona vakaroti ira na tamata o Ye'hoshua, sa qai vakatalai ira laivi i na nodra dui ivotavota.
29 ¶ A qai yaco ni oti na veika oqo, ni a qai mate o Ye'hoshua na luve i Nani, na italai i Yahuwe (YHWH), ni sa yabaki duanadraukatini na nona bula. 30 Era a buluti koya e na loma ni  iyalayala ni nona ivotavota mai Timinate-Seraka, e toka e na ulunivanua o Ifira'yimi, e na yasa ni ulunivanua cecere o Qa'asha vaka i na vualiku. 31 O ira na Yisira'yili era a qaravi Yahuwe (YHWH) e na veigauna kece ni bula nei Ye'hoshua kei na nodra gauna kece na matua era a bula tiko ni mate oti o Ye'hoshua, oya o ira era a kila vinaka na cakacaka i Yahuwe (YHWH) e a cakava e na vukudra na Yisira'yili. 32 Na sui i Yosefa, era a kauta cake mai Ijipita o ira na Yisira'yili, era a buluta mai She'kehema, e na tiki ni vanua a volia o Ya'akove, e na duanadrau na tinatina ni sipi; mai vei ira na luve i Hamori na tama i She'kehema; a qai yaco me kedra ivotavota na luve i Yosefa. 33 E qai mate talega o Yili'aza na luve i Aharoni na kohena; era qai buluti koya e na delana e taukena o Pinikasi na luvena tagane, ni a soli vua mai na ulunivanua o Ifira'yimi.



NA IVAQA NI BULA (FOOD FOR THE SOUL)
Na nona vosa na tamata vuku e tautauvata kei na qanihani, e kamikamica i na bula (soul) ka vakabulabulataka na sui.



LOMANI YAHUWE NA NOMU KALOU (LOVE YHWH YOUR MIGHTY ONE)
E dua na sere ni cabecabe. Mai vei Dawide. Ke a sega mada ni o Yahuwe (YHWH) e mai tu e na noda yasana, e na rawa beka ni mai kaya vaka oqo o Yisira'yili, 2 Ke a sega beka ni totaki keda o Yahuwe (YHWH), ni ra tu cake mai vakaivalu me ra saqati keda o ira na tamata, 3 Ke ra a tilomi keda bulabula beka, ni tubu mai na nodra yalokatakatataki keda, 4 Ke ra a lomoci keda beka e loma ni wai, na uciwai ke drodro vakadua e delada; 5 Ke a lomoci keda vakadua (e) na wai levu.
6 ¶ Me vakacaucautaki o Yahuwe (YHWH), ka ni a sega ni soli i keda o koya me da vakasasataki e na batidra. 7 Na noda bula (soul) sa dro rawa, me vaka na manumanu vuka mai na nodra tudai na daubiri dai; na dai sa kamusu, eda sa vueti. 8 Na noda ivukevuke e tiko e na yaca i Yahuwe (YHWH) o koya e a buli i lomalagi kei vuravura.



Read The Tanakh in a Year (Wilika Na iVola Tabu E Na Dua na Yabaki).
Siga (Day)/Blog
Tikinisiga (Date)
Blog No. 157 o/o 1617
June 6, 2012
Reading
Hebrew Date
Sivan 16, 5772
Click The Bible Text To Read It In Gateway In Another Language Or Version


YHWH bless you and keep you; 25 YHWH make his face shine upon you and give you life; 26 YHWH lift up his countenance upon you and give you peace. B’midbar 6:24-26 May the Name of Yahweh, Mighty One of Avraham, Yitz'chak and Ya'akov be freely published in the world today, so people can know him and find blessings.