Thursday 3 January 2013

Na Gauna Vinaka Maimuri ( A Better Time In The Future)


Thought: Swords Into Plowshare And Spears Into Sickle
 ....................
Serving For Yom Chamishi, Tevet 21, 5773
MAI NA NEVI’IMI AKARONIMI (FROM THE NEVI’IM ACHARONIM)
NA vosa a raica o Yesha'yahu na luvetagane i  Amozi me baleti Ya'huda vata kei Yerushalayimi. 2 E na qai yaco e na ivakataotioti ni veisiga ni na vakataudeitaki na ulunivanua ni vale i Yahuwe (YHWH), e na laveti cake me cecere cake mai na veidelana; me ra na vakanamata kina na veimatanitu kece. 3 E levu na tamata era na lako, era na qai kaya, Lako mai, laiva meda mai cabe cake i na ulunivanua i Yahuwe (YHWH), i na vale ni Kalou (Mighty One) i Ya'akove; e na vakavulica vei keda o koya na nona ivalavala, eda na lako muria na nona gaunisala; baleta mai  Zaiyoni e na lako mai kina na lawa, kei na vosa i Yahuwe (YHWH) mai Yerushalayimi. 4 O koya e na vakavulewa e na kedra maliwa na veimatanitu, ka vakataulewa e na vukudra e levu sara na tamata; o ira era na tukilaka me ra vukica na nodra seleiwau me bati ni siviyara, kei na nodra moto me isele takelo (ni tatamusuki); na matanitu sa na sega ni laveta na seleiwau me ra saqata e dua tale na matanitu, era sa na sega talega ni vulica tale na veivaluvaluti. 5 Kemuni na lewe ni vale i Ya'akove, lako mai meda mai taubale vata e na rarama i Yahuwe (YHWH).
6 ¶ Io o kemuni oni sa vakanadakuya na nomuni tamata na lewe ni matavuvale i Ya'akove, baleta oni sa vakacegui e na nodra ivalavala mai na veivanua mai na vuaicake me vaka e na gauna e liu, kei ira na daucaka mana lasu me vakataki ira na Pi'lishitimi, ka ra sa vakaluveni vei ira era kaitani. 7 Na nodra vanua talega e sinai vutuvutu kina na siliva kei na koula, ka sa sega ni dua na itinitini ni nodra iyau; ka sega ni dua na itinitini ni nodra qiqi ni ivalu. 8 Na nodra vanua talega sa sinai vutuvutu kina na kaloumatakau; era sokaloutaka na cakacaka ni ligadra; na veika a bulia sara ga na iqaqalo ni ligadra. 9 Na tamata tawavanua era sa veicuvari, ia na tagane qaqa sa vakalolovirataki; baleta o kemuni oni na sega na vosoti ira.


NA IVAQA NI BULA (FOOD FOR THE SOUL)
I luvequtagane, kevaka era temaki iko o ira era dau valavala ca, kakua ni vakamurimuri i ira. 11 Vakasamataka mada ke ra kaya vei iko,  Lako mai vata kei keitou: tou lai vakasasataka e dua, tou qai vakamatei koya, laiva me tou lai waraka e dua na bula (soul) tawacala, me ka ga ni qito; 12 O kedatou me tou qai tilomi koya bulabula, me vaka ni veitilomi vakadua o She’ola, ka vakataki ira era siro sobu tiko i loma ni qara; 13 Tou na vaqara na veika kece e tu vua e levu na kena yaga, tou qai lai vakasinaita na nodatou vale e na veika butakoci! 14 To mai vata kei keitou; tou na wasea vata e dua ga na pausi. 15 I luvequtagane, kakua ni sala vata kei iratou; kakua sara ga ni cavuta na yavamu mo muria na nodratou  gaunisala; 16 Baleta na yavadra e cici tiko i na ca, era vakaqunaquna tiko me ra lai vakadave dra.17 Baleta a maumau wale na lawalawa bacani, kevaka sa raica tu yani e dua na manumanu vakatabana. 18 O ira era tudaitaki ira tikoga vakataki ira, era na vakadavea ga na nodra dra o ira vakataki ira, era vunitaki ira tiko ga mai vei ira vakataki ira.19 E vakatu oqori na nodra ivalavala o ira era kocova na iyau, e na kauta laivi ga na nodra bula o ira era rawata.


LOMANI YAHUWE NA NOMU KALOU (LOVE YHWH YOUR MIGHTY ONE
E dua na Same i Dawide e na gauna a dro kina mai vei Avishalome na luvena tagane. 2(1) I Yahuwe (YHWH), era vica tu mada ga o ira na kequ meca? Era sega ni wili rawa o ira era valuti  au tiko; 3(2) Era sega ni wili rawa o ira era kaya tiko me baleti au, E na sega ni dua na nona vakabulai mai vua na Kalou (Mighty One). Selaa. 4(3) Ia o kemuni, i Yahuwe (YHWH) oni dua na isasabai vei au, oni noqu dokai, oni dau tabeya cake sara na uluqu. 5(4) E na domoqu, au kaci yani vei Yahuwe (YHWH) o koya e qai tama (maivei au) mai na nona delana  tabu (qodesh). 6(5) Au davo sobu au qai moce; oti au qai yadra cake tale; baleta o Yahuwe (YHWH) e tabei au tiko. 7(6) Au sega ni domobulataki ira na tini na udolu vakaudolu era tuvaivalu vakavolivoliti au, mai na veiyasana. 8(7) Matacake, i Yahuwe (YHWH)! Vueti au, noqu Kalou (Mighty One)! Baleta o kemuni oni na sabalaki ira kece na kequ meca e matadra, oni qai vorolaka na batidra o ira na ca. 9(8) Na qaqa e vure mai vei Yahuwe (YHWH); laiva na nomuni kalougata me sobuti ira na nomu tamata. Selaa.


Read The Tanakh in a Year (Wilika Na iVola Tabu E Na Dua na Yabaki).
Siga (Day)/Blog
Tikinisiga (Date)
Blog No. 109 in 5773 (Total 1828)
January 3, 2013
Reading
Hebrew Date
M #10: Tevet 21, 5773
Click The Bible Text To Read It In Gateway In Another Language Or Version


YHWH bless you and keep you; 25 YHWH make his face shine upon you and give you life; 26 YHWH lift up his countenance upon you and give you peace. B’midbar 6:24-26 May the Name of Yahweh, Mighty One of Avraham, Yitz'chak and Ya'akov be freely published in the world today, so people can know him and find blessings.