Saturday 16 October 2010

Qaravi Jiova (Serve Yahweh)

Thought: Decide Whether To Serve Yahweh Or Alien Elohims/Gods
 ................................
Serving For Shabbat, 8th Cheshvan, 5771
O iko mo kakua ni sokalou vei ira na nodra kalou (elohims) se qaravi ira, se muria na nodra ivalavala; ia moni talaucaki ira tani vakadua qai basuraka sobu na nodra matakau. 25 Ia o iko mo qaravi Jiova (Yahweh) ga na nomuni Kalou (Mighty One), ia o Koya e na qai vakalougatataka na kemu madrai kei na memu wai; O yau, au na kauta laivi na mate veitauvi mai loma ni nomu vale. 


O Ilai a qai vosa vakalougatataki rau o Elakana kei watina ni kaya, O Jiova (Yahweh) e na solia vei iko e vica tale na luvemu, mai vua na yalewa qo, me isosomi ni gone sa solia oti o koya vakaisolisoli vei Jiova (Yahweh). Oti rau qai lesu i nodrau vale. 21 O Jiova (Yahweh) a qai vakalougatataki Hana, oti qai kunekune o koya ka vakasucuma e tolu na luvena tagane kei na rua na luvena yalewa; ia na gone tagane o Samuela, a qai tubu e mata na i Jiova (Yahweh).



Ia oqo, moni rerevaki Jiova (Yahweh) ka qaravi koya e na yalovinaka vata kei na dina;  biuti ira laivi na kalou (elohims, gods) tani era a dau qarava o ira na tamamuni mai na tai  ni uciwai na Iufereti, ka vaka kina mai Ijipita; ka qaravi Jiova (Yahweh).  15 Kevaka e rairai vakasisila vei kemuni moni qaravi Jiova (Yahweh), ia digitaka e na siga edai se o cei oni via qarava; o ira na kalou (elohims, gods) era a dau qarava o ira na tamamuni mai na tai ni Iufereti se na nodra kalou (elohim, gods) na Emori oni sa mai vakaitikotiko oqo e na nodra qele; ia o yau vata kei iratou na lewe ni noqu matavuvale, keitou na qaravi Jiova (Yahweh).



Read The Scriptures (Tanakh) in a Year
(Wilika Na iVola Tabu E Na Dua na Yabaki).
Siga (Day)
Tikinisiga (Date)
289
October 16
Reading
Hebrew Date
Yesha’yahu 59-61
Cheshvan 8


May the Name of Yahweh, Mighty One of Avraham, Yitz'chak and Ya'akov be freely published in the world today, so that people will learn that Yahweh (YHWH) is one.

No comments: